Mob.tel: 060/6119779, 060/4119779 | Tel: 011/4119779

H-2B Alaska Fishery 2021

United Work And Travel / H-2B Alaska Fishery 2021

Konkurs je završen 05. aprila 2021. godine.

Ukoliko želite da Vas agencija obavesti o sledećem konkursu upišite svoje podatke klikom na dugme ispod.
ŽELIM DA PRIMAM OBAVEŠTENJA AGENCIJE

Fishery program letnja sezona 2021

Ukoliko ste spremni na odricanja, savesni, vredni i prilagodljivi, iskoristite priliku i prijavite se za avanturu koja vam pruža fantastične mogućnosti za zaradu!!!
Alaska Fishery 2021Rad u kompanijama za preradu ribe može biti naporan, ali u isto vreme može predstavljati i jedinstveno iskustvo sa odličnim mogućnostima za zaradu. Broj radnih sati tokom dana ili tokom radne nedelje zavisi od količine ribe koja se ulovi i koja je dostupna za preradu. Ukoliko je ulov ribe zadovoljavajući moguće je raditi i po 16 sati dnevno.

Radno okruženje čine hladni i vlažni uslovi, a kompanije obezbeđuju:

 • Adekvatnu opremu za rad
 • Šansu za mnogo prekovremenih sati koji donose zaradu 50% više od regularnih sati
 • Mogućnost napredovanja unutar organizacije
 • Transport od Portlanda, Sijetla ili Enkoridža do fabrike i natrag (nakon uspešno završene sezone)

Smeštaj je kolektivnog tipa sa odvojenim ženskim i muškim delom na bliskoj udaljenosti od fabrike, a kantina je odmah uz fabriku.
Zbog specifičnosti posla i prirodnih faktora koji utiču na ovu industriju nemoguće je unapred precizirati tačan period realizacije programa. Širu diskusiju oko perioda plasmana vodićemo sa učesnicima koji budu ušli u uži izbor agencije na orjentaciji pre upisivanja na program.

Kvalifikacije:

 • Osobe koje su punoletne 
 • Osobe koje su državljani Srbije sa stalnim boravkom i zaposlenjem u Srbiji 
 • Osobe koje su u stalnom radnom odnosu od najmanje godinu dana kod trenutnog poslodavca i u mogućnosti su da dobiju odsustvo sa posla tokom trajanja programa ili su vlasnici firmi koje posluju najmanje godinu dana
 • Dobra psihofizička sprema
 • Nema preferencija u smislu muških/ženskih učesnika
 • Znanje engleskog za nesmetanu komunikaciju i rad (minimum osnovno znanje)

Troškovi:

 • Taksa za obradu zahteva za H-2B vizu
 • Povratna avio karta do Portlanda, Sijetla ili Enkoridža
 • Kurs engleskog jezika (opciono)
 • Osiguranje tokom boravka u USA (opciono)

Dobra vest za sve učesnike ovog programa. I u sezoni 2021, kao i u prethodnim sezonama, poslodavci će učestvovati u troškovima dolaska svojih učesnika. Svim učesnicima programa nakon uspešno završene prve polovine programa biće refundirana polovina troškova za avionsku kartu i vizu, a druga polovina troškova avionske karte i viziranja će biti refundirana nakon uspešno završenog programa.

 Alaska

Učesnici koji budu bili selektovani od strane agencije biće sukcesivno pozivani na orijentaciju sa agencijom koja će biti održana u Beogradu najkasnije 90 dana od momenta prijavljivanja. Napominjemo da će odgovor od strane agencije dobiti samo učesnici koji su selektovani.

Za prijavljivanje je potrebno nekoliko minuta a nakon uspešno popunjene prijave na email adresu sa kojom ste se prijavili će doći potvrda u vidu email-a sa odgovorima koje ste upisali u svojoj prijavi. Ukoliko u roku od 24h ne dobijete potvrdu prijave na email, obratite nam se putem email-a office@unitedworkandtravel.rs i rado ćemo proveriti da li je Vaša prijava registrovana.

Molimo sve zainteresovane da prijavu ne popunjavaju više puta kao i da prilikom prijavljivanja provere sve podatke koje su uneli pre nego što potvrde svoju prijavu. Sve duple prijave biće diskvalifikovane a kod svih učesnika kod kojih bude potrebana korekcija unetih podataka biće naplaćen administrativni trošak za ispravku.
Na video materijalima koji su ispod možete videti iskustva učesnika koji su već radili na ovim poslovima

 

Šta se najčešće radi u fabrikama ribe?
Ove fabrike prerađuju ribu od momenta kada ista stigne u fabriku pa sve dok ne izađe prerađena bilo da je smrznuta ili konzervirana. U tom smislu učesnici najčešće obavljaju poslove vezane za sortiranje ribe, sečenje, čišćenje, odvajanje ikre, filetiranje, pakovanje, utovar upakovanih proizvoda u hladnjače, konzerviranje i slično.

Koliko se radi i od čega zavisi koliko će posla biti?
Rad je direktno povezan sa potrebama kompanija a najvažniji faktor koji definiše potrebe kompanija je količina ribe koja bude dostupna za preradu. Nije moguće predvideti koliko će ribe biti dostupno za preradu a faktori koji mogu uticati na to su vremenske prilike, migracija ribe kao i moguće zabrane ribolova u određenim momentima radi očuvanja biološke ravnoteže.

Šta je prekovremeni rad?
Za prekovremeni rad smatra se svaki sat nakon odrađenih 40 sati u jednoj radnoj nedelji ili svaki sat nakon odrađenih 8 sati ukoliko se gleda na dnevnom nivou.

Po čemu se prekovremeni rad razllikuje od regularnog rada?
Prekovremeni rad se plaća 50% više od regularnog rada (Primera radi ako je regularan sat plaćen 12$ po satu, prekovremeni rad će biti plaćen 18$ po satu).

Da li je ovo muški ili ženski posao?
U fabrikama postoje i muške i ženske pozicije.

Back to Top

Korišćenjem ovog sajta, prihvatate kolačiće više informacija

Ova stranica koristi kolačiće ('cookies'), zbog unapređenja Vašeg korisničkog iskustva. nastavkom istraživanja stranice, Vi prihvatate upotrebu kolačića.

Zatvori